Playback Show Spektakel

Een vast onderdeel van de feesttent is de Playback Show op de zaterdagmiddag. Iedereen kijkt daar al lang van tevoren naar uit maar het blijft tot het laatste moment spannend wie er mee doen en wat voor acts de deelnemers gaan laten zien.

De show wordt altijd afgetrapt door de categorie 0 tot 12 jarigen en deze editie stonden als eerste de 3J’s op het podium. Maar tijdens deze beeldende playback bleken er veel meer op het podium te verschijnen dan 3.

Aansluitend verscheen Twan op het toneel als Django Wagner en daarna vertolkte Sieb “Call Me A Spaceman”. Lobke en Lotte playbackten samen Flemming met “Plaatje  Van Jou”. “Ferry De Roze Flamingo” werd met maar liefst 5 roze flamingo’s ten tonele gebracht door Luuk, Ries en Bas. Een jongere versie van Emma Heesters in de gedaante van Willemijn bracht op het toneel “Waar Ga Je Heen?” ten gehore. Als laatste werd “1 Blik” vertolkt door Milou en Juul.

Na de pauze wat het tijd voor groep 2 met de deelnemers vanaf 13 jaar. De aftrap werd gedaan door Roos en Julia die terug in de tijd gingen met “Tequila”. Een kale Gijs had zelfs een gedeelte van de songtekst van “Ons Moeder Zeej Nog” op zijn T-shirt staan en aansluitend kwamen Anja en Eva op het toneel als Minions. Het werd een roze met blauw toneel toen Marcel en Fabienne “Barbiegirl” Playbackten. Als laatste in deze categorie die meestreden voor de prijzen vertolkten Willemijn en Saskia volledig in het geel het nummer “Banaan”.

En dan is er als derde en laatste categorie nog de volwassenen die buiten de prijzen meedoen maar daarmee niet minder spectaculair zijn, vaak in tegendeel! Ondanks de hitte die er in de tent en daarbuiten hing verschenen er 8 pinguïns van GoKidds op het toneel om een dans te doen. En er werd aansluitend nog meer gedanst door Cilly, Gerda, Liesbeth, Yvonne, Andrea en Rianne als de Dolly Dots. Gezien het dorstige weer kon ook “Schultenbräu” door Anne & friends niet ontbreken. De lange baarden en gevulde luchtgitaren van Yvonne, Andrea, Merlijn en Raymond zetten ZZ-Top op het toneel.
De volgende twee acts betekenden hollen, rennen en vliegen op en achter het toneel meet veel verkleedpartijen en wisselende muziek. Als eerste de Oranje Boogie Brigade van Fleur, Emma, Michelle, Michelle, Liza, India en Jasmijn met hun medley en gevolgd door De Wereldreizigers Anja, Valentijn, Eva, Wendy, Sheila, Alex, Mirelle, Marieke, Jaco, Tom, Dave, Marcel, Inge, Kim en Daan die de gehele tent meenam op een muzikale wereldreis.

Voordat de laatste act van deze Playback Show op het podium verscheen gaf presentator Piet de Kreij nog een waarschuwing dat alles wat je in deze act zou zien allemaal niet echt zou zijn en inderdaad, het bloed de ketchup spoot in het rond tijdens de vertolking van “Dokter Bernhard” door Marc en Kids (Gerrit, Martin, Ronald, Marc en Ralph) waarbij de gewonde patiënt in een kruiwagen door de tent naar het podium werd gereden.

Na deze act was het tijd voor het jury-beraad om uiteindelijk de volgende prijzen te verdelen:

Groep 1 – 0 tot 12 jaar:
1e prijs: 3J’s door onder andere Eva, Milou, Juul, Ries, Jan, Teun en Siem.
2e prijs:  Django Wagner door Twan
3e prijs: Willemijn als Emma Heesters

Groep 2 – vanaf 13 jaar:
1e prijs: Jan Biggel door Gijs
2e prijs: Minions door Anja en Eva
3e prijs: Barbiegirl door Marcel en Fabienne

Alle foto’s van deze Playback Show zijn te vinden in het fotoalbum.

Reacties zijn gesloten.